Louhintapalvelut kuluttajille: omakotitalon, rakennusten ja teiden pohjatyöt

Oletko rakentamassa omakotitaloa tai mökkiä?

Etsitkö ripeää ja ammattitaitoista tekijää rakennuksen tai tien pohjatöihin?

👉Kokosimme 15 kysymystä ja vastausta, jotka toivottavasti auttavat sinua louhintatarpeissasi!

👉Voit myös milloin vain kysyä lisää louhintapuolen vetäjältämme Tomilta:📲0407750803 (myös WhatsApp käy!).

1.) Mitä on louhinta?🏗️

 • Louhinta tarkoittaa kivien ja muiden maa-ainesten poistamista esimerkiksi asuinrakennusten perustusten kaivamiseksi tai teiden rakentamiseksi.

2.) Mitä erilaisia louhintamenetelmiä on olemassa?🧐

 • Yleisimpiä menetelmiä ovat poraaminen, räjäyttäminen ja kiilaaminen. Maansiirto Harry Mäkelällä voimme hyödyntää kaikkia näitä menetelmiä ja valitsemme sopivimman menetelmän kohteen mukaan. 
 • Räjäytyslouhinnassa käytämme räjähteitä kivimassan hajottamiseen, kun taas poraamisessa ja kiilaamisessa käytämme mekaanisia työkaluja ja laitteita.

3.) Miksi louhintaa tarvitaan rakennusprojektissa?🛠️

 • Louhintaa tarvitaan, jotta saadaan tilaa perustuksille, kellarikerroksille tai viemäröinnille. Laadukkaasti toteutettu louhinta mahdollistaa tukevalle maapohjalle rakentamisen, mikä on ratkaisevaa rakennuksen vakauden ja kestävyyden kannalta.

4.) Millaisia pohjatöitä omakotitalon tai mökin rakentaminen yleensä vaatii?🏡

 • Omakotitalon, mökin tai vapaa-ajan asunnon rakentaminen vaatii aina jonkinlaisia pohjatöitä, joita voivat olla perustusten kaivaminen, maaperän tiivistäminen, salaojituksen tekeminen tai mahdollinen paalutus ja louhinta maaperän mukaan.
 • Näiden vaiheiden jälkeen päästään rakentamaan rakennuksen perustuksia.

5.) Tarvitaanko louhintaan lupa?✍️

 • Pieniin louhintatöihin riittää yleensä poliisille tehtävä räjäytysilmoitus, turvallisuussuunnitelman teko sekä kenttäkortit kaikista räjäytyksistä. Me hoidamme kaikki nämä vaiheet osana kokonaispalveluamme.
 • Voit myös ottaa suoraan yhteyttä, vaikka et vielä tietäisi tarkkaan louhintatarpeen laajuutta – varmistamme mielellämme kanssasi, jos jotain lupia olisi tarve hakea.

Jätä viesti tästä.

6.) Mitkä ovat louhinnan ympäristövaikutukset?🌳

 • Louhintatyöt voivat aiheuttaa melua, tärinää ja pölyä.
 • Toteutamme työmme aina ympäristösäännösten ja vastuullisuusperiaatteidemme mukaisesti sekä minimoimme louhinnan vaikutukset luontoon.

7.) Mitä louhituille maa-aineksille tapahtuu?♻️

 • Maansiirto Harry Mäkelällä kuljetamme kaiken louhinnasta syntyvän maa-aineksen tarvittaessa pois, minkä jälkeen lajittelemme ja käsittelemme sen hyötykäyttöä varten.
 • Murskattua ja käsiteltyä maa-ainesta, kuten kiveä, voidaan käyttää uudelleen täyttö- ja pohjamateriaalina esimerkiksi tie- tai rakennusprojekteissa. Käyttökelvottoman materiaalin osalta huolehdimme sen hävittämisestä tai loppusijoitukseen ohjaamisesta standardien mukaisesti.

8.) Kuinka turvallista louhinta on?🚧

 • Louhintatyöt ovat turvallisia ja ympäristöystävällisiä, kun ne toteutetaan oikein ja laadukkaalla kalustolla. Turvallisuuskäytänteemme ehkäisevät riskitilanteita tehokkaasti. Huolehdimme aina alueen rajaamisesta, suojaamisesta ja ohjeistuksesta sekä käytämme työn edellyttämiä suojavarusteita.
 • Etenkin räjähteitä ja suuria laitteita käsitellessä on ratkaisevaa, että työn toteuttaa alan tunteva ammattilainen.

9.) Miten louhinta tai räjäyttäminen toteutetaan herkässä ympäristössä?🏢

 • Louhinta on täysin mahdollista ja turvallista myös herkässä ympäristössä, kuten kaupungeissa tai vesistöjen lähellä. Tämä edellyttää kuitenkin huolellista suunnittelua ja toteutusta, missä ammattilaisten pätevyys ja käytössä olevan koneiston laatu ovat merkittävässä roolissa.
 • Maansiirto Harry Mäkelällä emme ota koskaan turhia riskejä ja käytössämme on esimerkiksi kiilauslaite, jonka avulla voimme halkaista kalliota ja kiveä täysin ilman räjäyttämistä.

Jätä yhteydenotto

10.) Kuka voi tehdä louhintatöitä?👷‍♂️

 • Louhintatöitä voivat tehdä vain pätevät ammattilaiset, joilla on tarvittavat luvat ja koulutus räjäytystyön tekemiseen. Louhinta- ja maanrakennustöihin erikoistuneena yrityksenä huolehdimme automaattisesti myös turvallisuus- ja ympäristöasioista.

11.) Miten valita luotettava louhintayritys?🤝

 • Luotettavan louhintayrityksen valinnassa voit tiedustella palveluntarjoajan kokemuksen määrää, referenssejä, käytössä olevaa kalustoa, menetelmiä sekä noudatettavia turvallisuus- ja ympäristöstandardeja.

12.) Mitä louhintapalvelu sisältää?📝

 • Vastaamme louhintaprojektin suunnittelusta, budjetoinnista ja aikataulutuksesta sekä tietenkin toteutuksesta alusta loppuun omien ammattilaistemme ja oman kalustomme voimin. Palveluumme sisältyy myös aina ympäristövaikutusten hallinta ja raportointi.

13.) Kuinka kauan louhintatyöt yleensä kestävät?🕞

 • Tyypillisesti omakotitalon tai tienpätkän rakentamista varten tarvittava louhinta ei ota muutamaa päivää enempää. Louhintatöiden tarkka kesto riippuu kuitenkin työstettävän alueen suuruudesta ja haasteellisuudesta.
 • Kerro tarpeesi tai kuvaile meille kohteesi, niin annamme mielellämme mahdollisimman tarkan arvion! Aikataulun osalta pyrimme aina vastaamaan asiakkaan omiin tavoitteisiin ja toiveisiin. Kysy Tomilta: 0407750803📲  

14.) Mitä louhintapalvelu maksaa?💵

 • Louhintapalvelun hinta riippuu projektin koosta, sijainnista ja käytettävästä menetelmästä. Jos kysyt tarjouksia useammasta paikasta, niin kannattaa varmistaa, mitä tarjous sisältää, etteivät esimerkiksi mahdolliset lisäpalvelut, kuten maa-ainesten poiskuljetus ja käsittelykulut tule yllätyksenä.
 • Maansiirto Harry Mäkelällä annamme aina avoimen kokonaishinnoittelun ilman minkäänlaista sitoutumisen painetta.

15.) Saako työmaa-alueella olla louhintatyön aikana?🤓

 • Jos kyseessä on oma rakennusprojektisi ja haluat seurata louhinnan etenemistä, niin voit tehdä sen työmaa-alueen ulkopuolelta käsin. Tästä tulee sopia aina projektista vastaavan henkilömme kanssa, jotta voimme varmistaa turvallisuutesi kaikkina aikoina.
 • Lähtökohtaisesti, olet siis oikein tervetullut seuraamaan töidemme etenemistä!

16.) Puuttuiko listalta kysymys? Kysy Tomilta!

 • Jos et löytänyt tältä sivulta etsimääsi tietoa, niin heitä pohdintasi rohkeasti louhintatöistä vastaavalle Tomille vaikka WhatsAppiin!
 • Tomi: 0407750803📲  
 • Kysymyksesi voi auttaa samalla rikastuttamaan tämän sivun sisältöä.

Miksi valita Maansiirto Harry Mäkelä louhintatöiden toteuttajaksi?

Olemme yli 30-vuotias suomalainen perheyritys ja palvelemme yli 100 ammattilaisen voimin Keski-Suomesta ja Pirkanmaalta käsin asiakkaitamme ympäri Suomea.

Oletpa suunnittelemassa projektia tai jo työn touhussa, olemme käytettävissäsi oman kaluston voimin. Vahvuuksiamme ovat etenkin projektisuunnittelu, budjetointi ja asiakaslähtöinen viestintä projektin joka vaiheessa.

Kysy lisätietoja tai pyydä suoraan tarjous!

Saat huolettoman avaimet käteen -palvelun. Tavoitteenamme on varmistaa sinulle sellainen asiakaskokemus, että saamme sinusta suosittelijan.

Jätä yhteydenotto, niin vastaamme joko heti tai viimeistään seuraavana arkipäivänä!

Jätä viesti

 

Kysy Tomilta: soita, lähetä tekstari, sähköposti tai WhatsApp-viesti louhintapalveluiden vetäjällemme Tomille:

Whatsapp

0407750803 Tomi Kovanen, ylipanostaja, louhinta

tomi.kovanen@maansiirtomakela.fi

 

Lue lisää louhinnasta:

Louhinta

 

Huomaathan, että tarjoamme laajasti myös muut maanrakentamisen palvelut.👇

Katso palvelut