Simo Pynnönen Maansiirto Harry Mäkelä Oy:n toimitusjohtajaksi 2.2.2021

Simo Pynnönen on nimetty Maansiirto Harry Mäkelä Oy:n toimitusjohtajaksi 2.2.2021 alkaen. Janne Mäkelä jatkaa yrityksessä hallituksen puheenjohtajana sekä toimialajohtajana infra-, pohjarakennus- ja vesihuoltokohteissa.

– Simo Pynnösen siirtyminen perheyrityksemme toimitusjohtajaksi on meille luonnollisesti merkittävä asia. Muutoksella haluamme yhdessä vahvistaa ja tukea yrityksemme tulevien vuosien strategisten tavoitteiden saavuttamista, Janne Mäkelä kertoo.

Pynnönen on työskennellyt Maansiirto Harry Mäkelä Oy:llä vuodesta 2017 ensin projektijohtaja ja sen jälkeen liiketoimintajohtajana. Hänellä on yli 18 vuoden kokemus energia- ja infra-alalta.

– Nimitys on minulle valtava luottamuksenosoitus ja mieluinen haaste. Käytännössä jatkamme yhteistyössä jo valmiiksi vahvan yrityksen kehittämistä, Simo Pynnönen sanoo.  

Viime vuosien kasvu- ja kehityspolku jatkuu

Maansiirto Harry Mäkelä Oy:lla on takanaan kaikkien aikojen kasvun vuosi. Vuonna 2021 toiminta on ottanut merkittävästi lisää jalansijaan etenkin Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla. Toimialan erikoishankkeita toteutetaan myös muualla Suomessa.

–  Simon tullessa taloon vuonna 2017 teimme strategisen valinnan lähteä kasvattamaan yrityksestämme entistä parempaa työnantajaa ja jatkuvasti kehittyvää palvelukumppania infrarakentamisen kentällä. Tavoitteet ovat täyttyneet kirkkaasti, Janne Mäkelä kertoo.

Yhteinen linja on ollut selkeä alusta lähtien yrityksen muun johdon ja Pynnösen välillä. Henkilöstömäärää on kolmessa vuodessa kasvatettu 50:sta 75:een.

– Koko maailmaa ravisuttaneesta poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta olemme onnistuneet panostamaan henkilöstöömme sekä saaneet uusia projekteja. Yrityksen arvot on pidetty koko ajan kaiken pohjana, Pynnönen avaa.

Ammattitaitoinen henkilökunta ja kestävät valinnat ohjaavat yrityksen päätöksentekoa. Samalla teknologiaan ja sähköisiin järjestelmiin on panostettu viime vuosina merkittävästi.

– Alan erikoiskalusto, projektijohtaminen ja työsuunnittelun kehittäminen ovat ratkaisevia kilpailuetuja. Pystymme toteuttamaan haastaviakin kohteita ja tarjoamaan kaikenkattavat maanrakennusalan palvelut, Pynnönen sanoo.

Uusi toimitusjohtaja sopii hyvin porukkaan ja jakaa yritykselle tärkeät arvot

Simo Pynnösellä on aiempaa kokemusta muun muassa Jyväskylän Energialta (nyk. Alva), Elenialta sekä Lassila & Tikanojalta. Hän tietää hyvin, miltä asiakkaan saappaissa tuntuu.

– Tein Maansiirto Harry Mäkelä Oy:n kanssa yhteistyötä jo aikaisemmin asiakkaan roolissa. Taloon tultuani olen saanut perehtyä lisää sekä projektien että liiketoiminnan johtamiseen, hän kertoo.

Toimitusjohtajan roolissa Pynnöselle on etua luontaisesta tavoitehakuisuudesta sekä ihmisläheisestä otteesta. Vapaa-aika kuluu pitkälti liikunnan ja perheen parissa.

– Toimitusjohtajana tulen keskittymään kirkkaasti seuraavien vuosien tavoitteisiin. Minulle on olennaista seurata ja mitata, että Maansiirto Harry Mäkelä Oy etenee kohti sitä tavoitetta, minkä olemme yhdessä määrittäneet esimerkiksi vuoteen 2026 mennessä.

 – Ketterässä perheyrityksessä toimiminen on minulle luontaista. On tärkeää, että pidämme ihmiset keskiössä.  

Mihin Maansiirto Harry Mäkelä Oy sitten tähtää seuraavien viiden vuoden aikana?

– Ainakin sen voin sanoa, että tavoitteemme on olla ihmisille hyvä työpaikka. Vahvistamme sitä, missä olemme jo vahvoja, eli kokonaisvaltaisten infra-, energia-, rakennus- ja vesihuoltoalan hankkeita pääurakoitsijan roolissa, Pynnönen kiteyttää.

Lisätiedot:

Simo Pynnönen

simo.pynnonen(a)maansiirtomakela.fi

044 763 4367

Janne Mäkelä

janne.makela(a)maansiirtomakela.fi

040 096 0991

 

Lue myös: Takana hurja tilikausi – kasvun vuosi nosti liikevaihtoa +84,42 %