”Projektijohtaminen ja budjetoinnin tarkkuus nousivat uudelle tasolle” – Saarijärven Kaukolämpö Oy

Saarijärven Kaukolämpö Oy valitsi suosittelujen ja vahvojen näyttöjen perusteella Maansiirto Harry Mäkelä Oy:n ensimmäisen kerran vuonna 2014. Sen jälkeen sujuva yhteistyö on jatkunut lukuisissa kohteissa kaukolämpöverkoston saneerausten ja pohjatöiden merkeissä.

Saarijärven Kaukolämmöllä kaukolämpöverkoston rakennustyöt tehtiin aikaisemmin itsenäisesti. Työmaat saattoivat olla pitkään auki ja budjetti muuttua useaan otteeseen projektien aikana.

– Rakensimme ilman selkeästi johdettua projektinhallintaa. Kun Maansiirto Harry Mäkelä Oy tuli mukaan, ennakoitavuus ja budjetointi selkeytyivät huomattavasti. Yhteistyö heidän kanssaan on ollut selvästi kannattavin vaihtoehto meille, Saarijärven Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Vilkkilä kertoo. 

Maansiirto Harry Mäkelä on toteuttanut Saarijärven Kaukolämmölle vuosien aikana verkostosaneerausten lisäksi uuden lämpölaitoksen ja paineenkorotuspumppaamon pohjatyöt sekä akuutteja lämpöverkoston korjaustöitä. 

Selkeät budjetit on helppo lisätä omaan talousarvioon

Yksi merkittävimmistä eduista Saarijärven Kaukolämmölle on ollut verkostosaneeraustöiden kulujen ennakointi ja budjetin pitävyys.

– Saimme Maansiirto Harry Mäkelältä tarkat budjetit, jotka meidän oli helppo lisätä omaan talousarvioomme. Kaikki on mennyt jopa yllättävän tarkkaan niin kuin ennalta sovittiin, Tuomo sanoo.

Saarijärven Kaukolämmön tavoitteena on pitää energian hinta asiakkailleen mahdollisimman edullisena. Tarkan ennakoinnin avulla saneerauksia on nyt voitu suunnitella ja toteuttaa juuri sopivankokoisina vuosiurakoina, jolloin loppuasiakkaankaan hinnankorotuksille ei ole ollut suurta tarvetta.

– Maansiirto Harry Mäkelä ymmärtää meidän kokoistamme toimijaa ja osaa oma-aloitteisesti ehdottaa sopivaa etenemisjärjestystä. Juuri tämänkaltaista yhteistyötä tarvitsemme oman budjetoinnin ja työmaiden suunnittelun tueksi, jotta projektit etenevät verkostosaneerausohjelmamme mukaisesti. Samalla pysymme kilpailukykyisenä asiakkaillemme, Tuomo kiittelee.

Projektijohtaminen ja työmaiden ripeys keräävät kiitosta

Saneerausurakoinnin jälkeen lämpöverkostojen on tarkoitus palvella käyttäjiään laadukkaasti vuosikymmenten ajan. Siksi asiakkaan on tärkeää voida luottaa siihen, että työmaat toteutetaan kunnolla yksintein.

– Hutilointiin ei ole varaa, etenkään pitkäaikaisessa yhteistyössä. Nopeasti se yhteistyö loppuu, jos jokin mättää, Tuomo avaa kriteereitään.

Kustannustenhallinnan lisäksi Maansiirto Harry Mäkelän vahvuus on juuri projektijohtamisessa. Kaikki suunnitellaan ja viestitään tarkasti ja avoimesti asiakkaan kanssa.

– Organisaatiotasolla ja eri asiantuntijoidemme välillä yhteistyö on mutkatonta. Oma verkostohuoltoasentajamme on ollut suoraan käytännön töissä ja suunnittelussa mukana. Itse olen pysynyt koko ajan tietoisena projektien etenemisestä, Tuomo arvioi.

Vankka kokemus ja huippuluokan projektiosaaminen on paistanut läpi, mikä näkyy suoraan operatiivisessa toiminnassa sekä siinä, että opimme samalla myös itse. – Tuomo Vilkkilä, Saarijärven Kaukolämpö Oy

Etenkin Saarijärven keskusta-alueella tehtävät saneeraustyöt vaativat sekä huolellisuutta että ripeää toimintaa. Alueen asukkaat eivät ymmärrettävästi halua katsella koko kesän auki olevia työmaita.

– Kun Maansiirto Harry Mäkelä otti homman haltuun, olemme saaneet jopa positiivista palautetta ja ihmettelyä, että näinkö nopeasti työmaat voivat valmistua. Koen, että tämä on vaikuttanut positiivisesti imagoomme, Tuomo kehuu. 

Puitesopimus helpottaa myös hätätilanteisiin reagoimista

Maansiirto Harry Mäkelän viime vuosien nopea kasvu ei ole vaikuttanut negatiivisesti yhteistyöhön Saarijärven Kaukolämmön kanssa – päinvastoin.

– He ovat pysyneet ketteränä ja perheyhtiömäisenä arjen kumppanina, hurjasta kasvustaan huolimatta. Olemme aktiivisesti yhteydessä ja hommia tehdään yhdessä suunnitellen, Tuomo sanoo.

Yksi merkittävimmistä eduista on nopea reagointi akuutteihinkin tarpeisiin. Tästä on käytännön kokemusta muun muassa verkostovuotojen tiimoilta.

– Hätätyön saaminen on toiminut erinomaisesti. Voimme luottaa siihen, että akuutit korjaustarpeet hoidetaan ripeästi kuntoon ja tarvittaessa puhelimeen vastataan, kun soitamme. Meillä on selvät vasteajat sovittuna, ja niitä on noudatettu, Tuomo sanoo ja jatkaa,

– Kyllä sitä nukkuu omat yönsäkin paremmin, kun on nopeasti tavoitettavissa oleva kumppani.

Yhteenveto:

  • Maansiirto Harry Mäkelä Oy toimii Saarijärven Kaukolämpö Oy:n puitetoimittajana.
  • Sopimukseen kuuluu mm. kaukolämpöverkoston saneeraukset, pohjatyöt sekä akuutteihin huoltotarpeisiin vastaaminen.
  • Yhteistyön myötä projektien budjetointi ja projektinhallinta ovat selkeytyneet huomattavasti. Työmaat valmistuvat nopeammin.
  • Isoja kokonaisuuksia edistetään sopivissa vuosiurakoissa, jolloin Saarijärven Kaukolämpö saa pidettyä loppuasiakkaiden energiamaksut kilpailukykyisinä.  

Tutustu muihin referensseihimme!

Katso palvelut

Lue työntekijäkokemuksia