Hiilijalanjäljen tarkka laskenta auttaa vastuullisuustavoitteissa

Vuonna 2024 olemme panostaneet aiempaa enemmän ESG-raportointiin ja hiilijalanjälkilaskentaan. Kumppaninamme toimii alan asiantuntijataho Reforest Finland Oy.

Vuodesta 2024 olemme tarjonneet sidosryhmillemme ESG:n mukaisen raportoinnin aina tarvittaessa. Olemme määrittäneet tarkan hiilijalanjälkemme ja tulemme laskemaan sen jatkossa vuosittain kehityksemme seuraamiseksi.

– Haluamme olla rohkaiseva esimerkki sekä osaltamme määrittää toimialamme standardeja. Olemme sitoutuneet pitkäjänteiseen työhön ympäristövaikutustemme pienentämiseksi. Sitä myös asiakkaamme odottavat, toimitusjohtajamme Jarno Salminen sanoo.

Tutustu sivuillamme:

Vastuullisuus

 

Tarkkaa mittaamista omasta toiminnasta

Yhteistyö vastuullisuuden tuntevan tahon kanssa mahdollistaa yksityiskohtaisen ympäristövaikutusten seurannan ja kehitystoimenpiteiden vaikuttavuuden arvioinnin.

– Hiilijalanjälkilaskennan ja vastuullisuusraportoinnin tärkein tavoite on auttaa tekemään oikeita toimenpiteitä kiertotalouden edistämiseksi sekä auttaa niin meitä, kuin sidosryhmiämme, arvioimaan toimintamme vaikutuksia eri osa-alueilla, Jarno avaa.

Saamme mitattua hyvin tarkkaan suurimmat hiilijalanjälkeen vaikuttavat tekijät, kuten omien ajoneuvojen ja työkoneiden polttoainekulut, lämmitysöljyn määrän, toiminnasta syntyvien jätteiden vaikutukset sekä omien kiinteistöjen ja työmaiden energiankulutuksen.

  • Suuri osa hiilijalanjäljestämme muodostuu omien autojen ja työkoneiden polttoaineista sekä lämmitysöljystä.
  • Emme käytä lainkaan uutta betonia, vaan kierrätykseen sopivaa purkubetonia, mikä vähentää neitseellisten maa-aineisten käyttöä ja tukee kiertotaloutta.
  • Käytössämme on kaksi hybridiautoa, yksi täyssähköauto ja työsuhdepolkupyörät.

Voit lukea lisää täältä.

Purkutöiden rooli kiertotaloudessa

Merkittävä osa yhtiömme hiilijalanjäljestä muodostuu purkutöistä, mutta ne ovat välttämättömiä tulevaisuuden rakentamisessa. 

– Vanhojen, energiatehottomien rakennusten tai esimerkiksi käytöstä poistettujen voimalaitosten purkaminen on merkittävä ympäristöteko. Se mahdollistaa uusien, energiatehokkaampien ratkaisujen toteuttamisen sekä purkamisesta syntyvän materiaalin jatkokäyttöön ohjaamisen, Jarno korostaa.

Purkutöistä syntyvä materiaali lajitellaan huolellisesti, jonka ansiosta sen hyödyntäminen on tehokkaampaa.

Olemme sitoutuneet edistämään kiertotaloutta maksimoimalla purkumateriaalien hyötykäytön. Käytännössä käsittelemme ja käytämme materiaalin joko itse, tai ohjaamme sen tehokkaasti uusiokäyttöön esimerkiksi infrarakentamisen tarpeisiin. Tämä vähentää neitseellisten materiaalien tarvetta ja tukee EU:n tavoitteita rakennusjätteen käsittelystä.

– Näemme kokonaisvaltaiset menetelmät mahdollisuutena liiketoiminnalle, ympäristölle ja tulevaisuudelle, ja siksi teemme jatkuvasti töitä ollaksemme kestävämpi. Hiilijalanjälkilaskenta on aloitettu vuonna 2024 ja seuraava tullaan toteuttamaan jo kesällä 2025. Näin näemme nopeasti, mihin suuntaan toimintamme kehittyy, Jarno kertoo.

Lisätiedot:

Jarno Salminen, toimitusjohtaja

jarno.salminen@maansiirtomakela.fi, p. 044 796 1141

Vastuullisuus

 

Lue myös:

Nisulan lämpökeskus: yli 99 % purkumateriaalista hyötykäyttöön

Kerrostalojen purkaminen: 99 % purkumassasta hyötykäyttöön