Kerrostalojen purkaminen: 99 % purkumassasta hyötykäyttöön [+video]

Maansiirto Harry Mäkelä Oy:lla toteutamme purku-urakoita kiertotalousperiaatteiden mukaisella hybridimallilla. Voimme vastata projektisi yhdestä osa-alueesta, kuten saneerauskohteen purkamisesta. Parhaimmillamme olemme kuitenkin kokonaisvaltaisena kumppanina: suunnittelemme kanssasi kiertotalousperiaatteiden mukaisen purku-urakan, minkä jälkeen voimme jatkaa sujuvasti kaikkien tarvittavien pohjatöiden tekoon, jos olet rakentamassa tilalle suoraan uutta.

Mallimme säästää aikaa ja vaivaa etenkin eri projektivaiheiden välillä.

Katso purkuvideo Mäntän työmaalta!

Purkumallimme mahdollistaa erittäin tehokkaan kierrätysasteen

Luonnollisesti tuotamme kaikki lainmukaiset dokumentoinnit jokaisesta työvaiheestamme. Avoimuus, läpinäkyvyys ja aktiivinen viestintä asiakkaamme kanssa kuuluvat käytänteisiimme, jotka välittyvät tilaajalle läpi yhteistyön.

Jos haluat lukea lisää toimintaperiaatteistamme ja palvelulupauksistamme, niin tutustu viiteen lupaukseemme: Maansiirtotyöt 2.0. – 5 lupaustamme ja miten ne näkyvät arjessa

Mäntän työmaalla purimme kaksi kerrostaloa. Kuten videolla näkyy, menossa on toisen kohteen mekaaninen purku.

– Tätä ennen on tehty sisäpurku. Siinä otetaan talteen kaikki puumateriaali, irtaimisto, muoviosat, orgaaniset ainesosat sekä haitta-aineet, purkukohteesta vastaava työnjohtaja Atte Puttonen kertoo.

Työmaalla on käytössä kaksi kaivinkonetta. Toisella hoidetaan rakennusten purkaminen ja toisella pulveroidaan betonia murskausta varten.

– Purkamisen jälkeen lajiteltu materiaali murskataan hyötykäyttökelpoiseksi betonimurskeeksi. Kiertotalous on meille erittäin tärkeää ja tämänkin kohteen purkumassasta saamme ohjattua 99 % hyötykäyttöön.

Kiertotalous on usein myös asiakkaiden ja tilaajien strateginen valinta. Purkumallillamme palvelumme vastaa myös heidän vastuullisuustavoitteisiinsa.

Pöly- ja meluhaittojen minimoiminen, nolla työtapaturmaa

– Kun purku-urakka suunnitellaan huolella ja toteutetaan oikein, ympäristöhaittaa ei juuri synny. Moni pelkää usein turhaan melua ja pölyä, joita lähialueille voisi kantautua. Omissa kohteissamme nämä vaikutukset ovat tyypillisesti hyvin pieniä ja lyhytkestoisia, Atte sanoo.

Mäntän työmaalla aikataulut ja suunnitelmat ovat toteutuneet erittäin hyvin. Samoin työturvallisuus, joka on yksi kantavista arvoistamme ja tärkeä tavoitteemme.

– Tässä, kuten edellisessäkään purkukohteessa, ei ole sattunut yhtään tapaturmaa. Käytämme yhtiön omia työturvallisuusmittareita, joiden avulla pystymme valvomaan ja parantamaan työturvallisuutta jatkuvasti.

Suunnittelemme purkutöiden toteutuksen aina niin, että 1.) kaikki toimintamme vastaa lakien ja tilaajan määrittämiin vaatimuksiin, 2.) meiltä löytyy toimintaohjeet ja prosessit turvallisuuden varmistamiseen läpi projektin sekä 3.) tuotamme mahdollisimman vähän haittaa ympäristöön ja lähialueen käyttäjille.

Purkaminen ja uuden kohteen pohjatyöt onnistuvat yhtenäisenä projektina

Haluatko saada saneerauskohteen nopeasti purettua ja päästä rakentamaan tilalle uutta? Hybridiprojektilla voit suoraviivaistaa eri vaiheiden muodostamaa hankekokonaisuutta sekä lisätä kustannustehokkuutta ja resurssiviisautta.

Asiakkaana hyödyt, kun saat purku- ja pohjatyöt samalta kumppanilta. Koko projektin suunnittelu, johtaminen ja toteutus sujuu läpinäkyvämmin ja sujuvammin, mikä korostuu etenkin työvaiheiden vaihtuessa.

Lue lisää hybridiprojektin hyödyistä ja katso esimerkki 👉 Hybridimalli tuo kustannustehokkuutta ja edistää kiertotaloutta

Tutustu palveluihin:

Purkaminen

 

Vai kiinnostavatko työt meillä Mäkelällä? Jätä viesti!