Kasvatamme kierrätystoimintaamme Nuutissa ja etsimme kumppaneita

Olemme Maansiirto Harry Mäkelä Oy:lla ostaneet lisää ympäristöluvallista tonttitilaa Jyväskylän Nuutista, Palokan kupeesta. Kesäkuussa tehdyt kaupat ovat kasvattaneet tonttitilaamme 3,8 hehtaarin verran kaupungin vanhan kaatopaikan vierestä.

👉Kiinnostaako yhteistyö hyvällä tontilla? Katso yhteystiedot jutun lopusta!

– Ympäristöluvallisia tontteja on Jyväskylän alueella melko rajattu määrä. Olemme tyytyväisiä, että olemme saaneet näin hyvin tilaa kasvattaa materiaalin hyötykäyttöön keskittyvää toimintaamme, toimitusjohtajamme Jarno Salminen kertoo.

Tontit sijaitsevat satojen metrien päässä Nuutin asuinalueista. Tontit myynyt Purkutyöt Lehti Oy harjoitti alueella vastaavaa toimintaa jo aiemmin. Myös meillä Maansiirto Harry Mäkelä Oy:llä on ollut vieressä pidempään käytössä yksi tontti, mutta se alkaa käymään ahtaaksi nykyiselle toiminnalle.

– Olemme säilyttäneet ja käsitelleet alueella purkumateriaalia, kuten betonia, joka toimii nyt valmiin tonttikentän pohjana. Pohjaa on täytetty myös muilla maanrakennustyömailta saaduilla pilaantumattomilla maa-aineksilla, Jarno avaa.

Vanha kenttä tarjoaa erinomaisen paikan säilyttää, käsitellä ja ohjata jatkokäyttöön tulevia purkumateriaaleja. Tonttikauppojen myötä saatu lisätila mahdollistaa ympäristöarvoihimme ja vastuullisuustavoitteisiimme tähtäävät toimenpiteet myös jatkossa, kasvavissa määrin. Esimerkiksi purkuprojekteissa pyrimme kierrättämään ja hyötykäyttämään kaiken mahdollisen, jopa 99 prosenttisesti.

Lue myös: Nisulan lämpökeskus: yli 99 % purkumateriaalista hyötykäyttöön

Ympäristöluvallista tilaa materiaalin välivarastointiin ja käsittelyyn

Etsimme samat arvot jakavia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa voimme maksimoida tonttitilan hyödyntämisen esimerkiksi rakennusjätteen välivarastoinnissa.

– Uudet tontit tarjoavat jopa tuhansia kuutioita tilaa, johon on mahdollista sijoittaa esimerkiksi pilaantumatonta maa-ainesta. Sen jälkeen kenttäpohjan kokoa voidaan kasvattaa kestävällä tavalla, jolloin saamme lisää toimivia neliöitä materiaalin säilytys- ja käsittelytarpeisiin, Jarno ennakoi.

Muutamia keskusteluja potentiaalisten yhteistyökumppaneiden kanssa on jo auki.

– Kaikkea ei ole tarkoitus tehdä yksin, minkä vuoksi emme välttämättä tarvitse koko tilaa vain itsellemme. Olemme avoimia vuokraamaan tonttitilaa osittain tai miksei vaikka kokonaan, jos löydämme sopivan kumppanin, joka on meidän tapaamme kiinnostunut kiertotaloutta edistävästä toiminnasta, Jarno sanoo.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Tarvitsetko ympäristöluvallista tilaa materiaalin säilyttämiseen tai oletko erikoistunut materiaalin käsittelyyn, kierrätykseen tai jatkokäyttöön ohjaamiseen? Ota yhteyttä, niin jutellaan molempia hyödyttävän yhteistyön mahdollisuuksista!

Lisätiedot:

Jarno Salminen, toimitusjohtaja

jarno.salminen(a)maansiirtomakela.fi

044 796 1141

Ota yhteyttä

 

Lue lisää palveluistamme:

Palvelut