Keuruun Säästökeskuksen kiinteistö puretaan ja tontit tulevat myyntiin

Maansiirto Harry Mäkelä Oy on ostanut Keuruun keskustan laidalla sijaitsevan Säästökeskuksen kiinteistön ja kaksi tonttia. Suuri rakennus tullaan purkamaan vuoden 2023 aikana, minkä jälkeen tontit myydään. Näin ollen alue voi olla uuden omistajan käytössä jo kesään 2024 mennessä.

– Purkukuntoinen kohde sopii meille mainiosti, sillä olemme ekologisen purkamisen ja kierrättämisen ammattilaisia. Suurissakin purkukohteissa saamme ohjattua lähes kaiken purkuaineksen hyötykäyttöön, Maansiirto Harry Mäkelä Oy:n toimitusjohtaja Jarno Salminen kertoo.

Rakennusten elinkaariajattelussa oleellista on huomioida myös se, mitä rakennukselle ja rakennusaineksille tapahtuu sen jälkeen, kun kohde tulee käyttöikänsä päähän. Vanhan rakennuksen purkumateriaalit sopivat esimerkiksi teiden tai uusien rakennusten pohjatöihin.

Purkumallimme mahdollistaa erittäin tehokkaan kierrätysasteen, sillä jopa 99 % purkumassasta voidaan ohjata uudelleen käytettäväksi. Purkamisen jälkeen voimme tarjota myös kaikki tarvittavat pohjatyöt, jos tontille tullaan rakentamaan uutta, Jarno sanoo.

Mahdollisuus ostaa tontit Keuruun keskeiseltä alueelta

Purkamisen jälkeen tontit tarjoavat otollisen tilaisuuden uuden rakentamiseen. Tuleeko paikalle julkisen puolen palvelutila, yksityinen liiketila tai uusia asuntoja tarjoava kerrostalo, jää nähtäväksi.

Sijainti on potentiaalinen, sillä kaikki oleelliset palvelut ovat käytännössä kävelymatkan päässä. Harvoin uutta tyhjää tonttitilaa näin ytimestä vapautuu pienemmälläkään paikkakunnalla, Jarno arvioi.

– Toivottavasti pääsemme lyömään kättä sellaisen tahon kanssa, joka pystyy hyödyntämään tonttia Keuruun alueen elinvoimaisuuden edistämiseksi. Jo parin vuoden päästä vanhan Säästökeskuksen paikalla voi olla keuruulaisten tarpeita palveleva nykyaikainen rakennus.

 

Lisätiedot:

Jarno Salminen, toimitusjohtaja

jarno.salminen(a)maansiirtomakela.fi

044 796 1141

 

Lue lisää vastuullisesti purkamisesta ja katso video kerrostalojen purkamisesta täältä.