Työntekijäkokemus: ”Projektipäällikkönä pääsen vaikuttamaan ja johtamiseen on selvät sävelet”

Jukka-Pekka Hirvivuori toimii kaukolämpöpuolen projektipäällikkönä Maansiirto Harry Mäkelä Oy:n Pirkanmaan toimipisteellä. Tampereen organisaatio on ollut kovassa kasvussa ja Jukkis on päässyt vaikuttamaan paikallisen toiminnan kehittämiseen ensimmäisistä päivistä lähtien.

Reilussa vuodessa Maansiirto Harry Mäkelä on vakuuttanut työpaikkana ja lunastanut odotukset hyvästä kulttuurista.

– Tiesin, että kyseessä on ihmisläheinen firma, jossa on hyviä tyyppejä johdossa asti. Kun sopiva työpaikka aukesi Mäkelällä Tampereella, en voinut olla hakematta, vaikka tiedossa oli itselleni kokonaan uusi paikkakunta. Olen ollut tyytyväinen päätökseeni, Jukka-Pekka kertoo.

Tärkeintä tehtävässä on olla henkilöstön tukena, johtaa kokonaisuutta sekä toimia linkkinä toimittajien ja tilaajien välissä. Jukka-Pekka vastaa myös paikallisesta oppilaitosyhteistyöstä, jota Maansiirto Harry Mäkelällä tehdään aktiivisesti.

Katso Jukan kokemuksia videolta alta!

Sopivasti haastetta, mielenkiintoisia kohteita sekä niiden edellyttämät puitteet työntekoon

Jukka-Pekalla pitkä kokemus esimies- ja johtotehtävistä. Edellisellä työnantajallaan L&T:llä hän vastasi useasta merkittävästä asiakkuudesta, kuten Suomen Wärtsilästä.

Aiemmin Jukka-Pekka on toiminut työntekijänä 15 vuotta eri aloilla, joista viimeiset 7 vesi- ja viemärihuoltotehtävissä. Tämän jälkeen hän opiskeli rakennusinsinööriksi ja siirtyi kiinteistöjen ylläpidon työnjohto- ja esimiestehtäviin. Työn ohessa hän opiskeli vielä LVI-alan insinööriksi.

Monipuolisesta kokemuksesta on hyötyä nykyisessä työssä. Maansiirto Harry Mäkelän tyypillinen työmaa, jota Pirkanmaalla on kesällä 2022 tehty, on kaukolämmön jakojohtohankkeet. Yksi asiakkaista on Tampereen Sähkölaitos. Vilkas kaupunkiympäristö tarjoaa mielekästä haastetta ja opettaa.

– Etenkin peruskorjaushankkeissa olemassa oleva infra ja liikennejärjestelyt vilkasliikenteisillä alueilla aiheuttavat päänvaivaa, ja näitähän kasvukeskuksissa riittää. Kaluston, suunnitteluosaamisen ja projektijohtamisen osalta pystymme kuitenkin toteuttamaan erinomaisesti myös haastavia kohteita, Jukkis kertoo.

Avoimuus viestinnässä ja päivittäisessä toiminnassa luo työhön mielekkyyttä

Tyytyväisyys työpaikalla syntyy Jukka-Pekan mielestä ennen kaikkea siitä, että arjessa voi puhua kaikesta avoimesti ja suoraan. Samalla on tärkeää, että ihmisistä välittäminen näkyy päätöksenteossa.

– Olen päässyt tehtävään, jossa saan vaikuttaa asioihin. Tämä oli yksi odotuksistani omassa roolissani. Johtoryhmässä arvostan sitä, että teemme tärkeät päätökset yhdessä ja otamme henkilöstön tarpeet ja hyvinvoinnin huomioon, hän kertoo.

Avoimuus on toimintaperiaatteena myös tilaajien ja kumppanien suuntaan. Tarvittaessa vaikeakin aihe nostetaan pöydälle. Tämä rakentaa luottamukseen perustuvaa ilmapiiriä, jossa on helpompi tehdä töitä myös haastavina hetkinä.

– Meillä ei ajatella ensimmäiseksi vain rahaa, vaan ihmiset tulevat ensin. Reiluus ja välittäminen koskee sekä omia työntekijöitämme että alihankkijoitamme, joita meillä on paljon, Jukkis painottaa.

Urapolkuja koulunpenkiltä ponnistaville ja näytön paikkoja kokeneille ammattilaisille

Maansiirto Harry Mäkelä Oy:n Tampereen organisaatio pitää sisällään useita toimihenkilöitä, toistakymmentä omaa työntekijää sekä joukon alihankkijoita. Työmahdollisuuksia on uraa aloitteleville ja konkareille. Osaamiseen panostetaan ja etenemismahdollisuuksia annetaan niitä haluaville.

Täällä kaikkien on myös mahdollista kasvaa tehtävään. Urapoluilla on niin asentajia, maanrakennushenkilöitä kuin tulevaisuuden työnjohtoa.

Kokenut alanvaihtaja voi hypätä melko suoraan vastuulliseen rooliin. Tällöin pääsee vaikuttamaan yrityksen ja henkilöstön kehittymiseen sekä ottamaan haltuun suuria projekteja ja asiakkuuksia.

– Meillä töitä kyllä riittää osaajille, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Toivon rinnalleni lisää myös itseäni taitavampia valmiita alan ammattilaisia, joiden kanssa viedä paikallista organisaatiota jatkuvasti eteenpäin, Jukka-Pekka sanoo.

Jukkis uskoo viihtyvänsä Mäkelällä pitkään. Hän ei nähnyt syytä olla tulematta taloon, eikä hän näe syytä lähteä.

– Kyllä Mäkelälle kannattaa tulla töihin. Täällä välitetään ihmisistä. Esimerkiksi itse arvostan sitä joustavuutta, että voin tehdä osan tehtävistäni kotoa. Näin saan enemmän aikaa perheen kanssa.

Kiinnostaako ura meillä?

Ota yhteyttä!

 

Lue lisää henkilöstön kokemuksia täältä.

Tutustu palveluihimme täältä.

Lisää Ajankohtaisia.