Maansiirto Harry Mäkelä Oy:n toimitusjohtaja jättää tehtävänsä

Maansiirto-Harry-Makela-ajankohtaista

Maansiirto Harry Mäkelä Oy:n toimitusjohtaja Simo Pynnönen jättää tehtävänsä marraskuun 2022 aikana, eikä hän jatka yrityksen omistajana. Johtamisvastuu siirtyy joulukuun alussa yrityksen operatiiviselle johtajalle Jarno Salmiselle.

Pynnönen on työskennellyt Mäkelän riveissä vuodesta 2017 lähtien, ensin projektijohtajana ja sen jälkeen liiketoimintajohtajana. Perheyrityksen toimitusjohtajaksi Pynnönen astui helmikuussa 2021.

Vuodet ovat olleet vauhdikkaita ja yritys on tehnyt kasvua. Henkilöstömäärä on muutamassa vuodessa tuplaantunut ja haltuun on otettu uusia maantieteellisiä alueita. Hallituksen puheenjohtaja Janne Mäkelä on tyytyväinen Pynnösen tekemään työhön.

– Yrityksemme tilanne on vakaalla ja vahvalla pohjalla, etenkin haastava markkinatilanne huomioiden. Tulevien vuosien tilauskanta energiaverkoissa, infrarakentamisessa, purkutoiminnassa sekä vesihuoltorakentamisessa näyttää erittäin hyvältä, hän sanoo.

– Vaikka Simon lähtö on menetys yritykselle, päällimmäisenä on kiitollisuus. En usko, että olisimme pystyneet kehittymään yrityksenä viiden vuoden aikana aliurakoinnista uskottavaksi päätoteuttajaksi energia- ja infra-alalla ilman Simoa, Janne Mäkelä sanoo.

Operatiivista toimintaa ja johtamisjärjestelmiä on kehitetty harppauksin

Pynnöseltä löytyy luotto yrityksen kehitykseen myös jatkossa. Johtamisjärjestelmät, pitkäjänteinen yhteistyö tilaajien kanssa sekä yrityksen prosessit tukevat kannattavaa urakointia.

– Jarnon ja nykyisen johtoryhmän ohjauksessa yrityksen tulevaisuus näyttää valoisalta. Haluan kiittää Janne Mäkelää luottamuksesta ja tuesta haastavissakin tilanteissa. Toivon Mäkelän organisaatiolle kaikkea hyvää ja kiitän jokaista työkaveria; olkoon tuuli myötäinen myös tulevaisuudessa, Simo sanoo.

Jarno Salminen kokee pääsevänsä jatkamaan hyviltä pelipaikoilta.

– Yhteistyö Simon kanssa on ollut työntäyteistä, opettavaista ja innostavaa. Rakensimme yrityksen johtamisjärjestelmän vastaamaan yrityksen nykytilaa. Samalla yrityksen arvot ja pelisäännöt ovat muodostuneet yhdeksi tärkeimmistä kulmakivistä johtamisjärjestelmässämme. Myyntiputki on täytetty lähivuosiksi. Näistä lähtöasemista on helppo jatkaa yrityksen kehittämisessä. Iso kiitos Simolle, hän painottaa.

 

Lisätiedot:

Simo Pynnönen, simo.pynnonen(@)maansiirtomakela.fi, 044 763 4367

Janne Mäkelä, janne.makela(@)maansiirtomakela.fi, 040 096 0991

Jarno Salminen, jarno.salminen(@)maansiirtomakela.fi, 044 796 1141

 

Lue myös: ”Poikkeuksellisen avoimen yhteistyön ansiosta pystymme kehittämään vuosiurakointiamme oman näköiseksi” – Tampereen Sähkölaitos Oy