Vuosi 2022 oli torjuntavoitto – Lue napakka vuosikoosteemme

Maailmantilanne, kustannusten nousu ja pandemia. Haasteita vuodesta 2022 ei ainakaan puuttunut. Etenkin näihin olosuhteisiin nähden olemme suoriutuneet Maansiirto Harry Mäkelällä mainiosti.

– Meillä ei ole tapana lamaantua haasteiden edessä. Perustekemisemme korkealla laadulla ja ihmisläheisellä otteella ovat tärkeimpiä kantavia voimavarojamme. Samalla olemme panostaneet rohkeasti toimintamme ja palveluidemme kehittämiseen, mikä näkyy myös tuloksissa, operatiivinen johtaja Jarno Salminen sanoo.

Tilikautemme vaihtuu huhti-toukokuun vaihteessa. Edellinen tilikausi (01.05.2021 – 30.04.2022) oli lievästi tappiollinen; liikevaihtomme kasvoi 1,92 % edelliseen vuoteen verrattuna, liikevoiton ollessa -1,55 %.

Saavutimme kasvutavoitteemme, mutta kannattavuutta haastoivat etenkin nousseet raaka- ja polttoaineainekustannukset.

Mitä kaikkea vuoteen 2022 siis sisältyi ja miltä tulevat vuoden näyttävät?

1. Jalansija Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla vahvistui

Pirkanmaalla meillä on yhteistyökokemusta useilta vuosilta Kangasalan Lämmön, Lempäälän Lämmön, Leppäkosken Lämmön sekä ja Tampereen Sähkölaitoksen kanssa. Alkuvuonna 2022 kättelimme optiosopimukset myös kaukojäähdytyksen vuosiurakoinnin osalta. Lue uutinen täältä.

Yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa on kehittynyt myös Keski-Suomessa. Saarijärven Kaukolämpö Oy:n kanssa sovimme yhteistyön jatkumisesta kaukolämpöverkostotöiden osalta maaliskuussa 2022. Sopimus jatkuu urakkakesän 2023 loppuun saakka ja sen jälkeen puitesopimuksella.

– Luotettava kumppani luo turvaa myös poikkeustilanteita varten, Saarijärven Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Vilkkilä painotti yhteistyön alkaessa.

Lue uutinen täältä.

Sekä Keski-Suomi että Pirkanmaa ovat meille maantieteellisesti vahvoja toiminta-alueita, joihin keskitymme myös tulevaisuudessa. Tämän tiimoilta rivimme ovat kasvaneet molemmissa maakunnissa ja sama meno tulee myös jatkumaan.

Jos haluat meille töihin, niin ota vain suoraan yhteyttä.>>

2. Henkilöstömäärä kasvoi kymmenillä, työllistämme jo +100

Palkkasimme lisää niin työntekijöitä kuin toimihenkilöitä. Työntekijöitä on tällä hetkellä lähemmäs 80 ja toimihenkilöitä yli 20.

Rekrytoimme myös firman historian ensimmäisen hankintapäällikön, Teron, joka on tehtävässään vienyt eteenpäin muun muassa investointisuunnitteluamme tukevaa hankintastrategiaa.

Lue Teron alkufiiliksiä täältä.

Henkilöstömme keskuudessa meidät koetaan edelleen mielekkäänä työpaikkana. Tärkeimpiä tekijöitä ovat:

  • Sopivassa suhteessa haastetta sekä mahdollisuudet ja resurssit oman työn tekemiseen.
  • Mielenkiintoisia ja opettavaisia kohteita.
  • Uramahdollisuuksia niin aloittelijoille kuin konkareille.

Kurkkaa työntekijäkokemuksia: ”Kyllä tänne kannattaa tulla töihin”

Loppuvuonna toimitusjohtajamme Simo jättäytyi pois tehtävästään, minkä jälkeen johtamisvastuu siirtyi operatiiviselle johtajallemme Jarno Salmiselle.

– Simon tekemän työn jälkeen on helppo jatkaa yrityksen kehittämisessä, Jarno sanoo.

Lue uutinen täältä.

Tällä hetkellä panostamme etenkin voimassa oleviin asiakkuuksiin. Haluamme tarjota heille parhaat osaajat, kaluston sekä resurssit. Tämä tarkoittaa sitä, että rekrytoimme etenkin kokeita osaajia, kuten hitsareita, myös vuonna 2023!

3. Jatkoimme kokonaisvaltaisen palvelun kehittämistä, kiertotalous edellä

Kokonaisvaltaisuus tarkoittaa asiakkaillemme läpinäkyvää tukea suunnitteluun, budjetointiin sekä sujuvaan toteutukseen, jossa hoidamme useat eri projektivaiheet ilman turhia katkoja.

Toteutamme purku-urakoita kiertotalousperiaatteiden mukaisella hybridimallilla: purun jälkeen jatkamme kaikkien tarvittavien pohjatöiden toteutukseen, mikäli asiakas on rakentamassa tilalle uutta.

Kehittynyt mallimme säästää aikaa ja vaivaa etenkin eri projektivaiheiden välillä. Samalla vastuullisuustavoitteet täyttyvät; esimerkiksi purkuprojektissa syntyvästä purkumassasta jopa 99 % voidaan saada ohjattua hyötykäyttöön – kuten uuden rakennuksen tai teiden pohjatöihin.

Lyhyesti, vuonna 2022 harppauksia ottanut hybridimallimme tuo kustannustehokkuutta ja edistää kiertotaloutta.

Lue lisää hybridimallista täältä.

Lue lisää vastuullisesti purkamisesta

 

Miltä vuodet 2023 ja 2024 näyttävät?

Seuraavan tilikauden aikana arvioimme liikevaihdon kasvavan 5–10 %. Tilikausi 2022–23 on myyty täyteen 90-prosenttisesti ja sen jälkeinenkin 80-prosenttisesti. Toisin sanoen, töitä tulee riittämään.

Rekrytointien tueksi olemme ottaneet ulkopuolisen kumppanin. Panostamme myös omaan markkinointiimme ja viestintäämme kasvavissa määrin, kuten tähän asti. Uskomme, että omannäköisemme aktiivisuus nykyaikaisissa kanavissa tavoittaa parhaiten sopivimmat osaajat, asiakkaat ja yhteistyökumppanit.

– Erittäin hyvillä fiiliksillä vuoteen 2023. Kiitos jokaiselle henkilöstön jäsenellemme, asiakkaallemme ja yhteistyökumppanillemme viime vuodesta!

 

Lisätiedot:

Jarno Salminen, operatiivinen johtaja

jarno.salminen(a)maansiirtomakela.fi

044 796 1141

 

Kiinnostaako yhteistyö tai ura meillä? Ota yhteyttä tai jätä suoraan avoin hakemus! Yhteystiedot.